perjantai 21. helmikuuta 2014

Supradura-kipsi

Kerasililla on kertakaikkisen mainio kipsi, myyntinimeltään Supradura. Muihin kipseihin verrattuna se on huippukovaa, suhteellisen säänkestävää ja kovettuu todella nopeasti. Ainoa huono puoli on jäätävä hinta verrattuna tavalliseen kipsiin. Tilasin säkin ja nyt olen tehnyt siitä jos jotakin, tässä muutama esimerkki.

Tilasin Happy Monday-kaupasta silikonivuokia jotka ovat alunperin tarkoitettu leivontaan mutta hei, miksei kipsivaluunkin :)

Tämän muotin on alunperin tehnyt isäni kynttilävaluun. Halusin kuitenkin sisälle kolon jonne saa kynttilän joten ei muuta kuin maitotölkistä pätkä pois, tölkistä grillitikku läpi jotta pohjaan jää riittävästi tilaa kipsille, kiviä tölkkiin jottei se jää kellumaan. Kipsisössö  tölkkiin ja alta tunnissa on valmista. Tarina kertoo että Joulupukki on tuonut näitä joillekin erityisen kilteille ihmisille :)
Viimeisin villitykseni ovat nämä mandala-kupit. Valuun tarvitaan iso ja pienempi muovinen salaatti/leivontakulho. Mömmö isompaan, pienempi päälle ja taas niitä kiviä painoksi jotta tulee edes suht symmetrinen valu. Yön rauhallisina tunteina on mukava piiperrellä mandala-kuviota, äärettömän rauhoittavaa. Lopuksi suhaus lakkaa päälle. Toki nämä voi myös maalata haluamansa värisiksi. Reunat voi halutessaan hioa tasaiseksi, mutta koska olen rosoinen persoona niin kupitkin ovat tekijänsä näköisiä. Seuraavaksi taidan kokeilla mitä tulee, kun kipsimömmöä kaataa kumihanskaan :)

Ei kommentteja: